2024. április 29. - Péter

Minden rekordot megdöntöttek

Bő egy héttel az átigazolási időszak vége előtt már rekordot döntöttek az angol futballélvonal klubjai a friss igazolásokért kifizetett összegek tekintetében.
2008. január 22. kedd 12:39 - Hírextra

A transzferlista összesítése szerint a Premier League-ben az eddigi bő három hét alatt 93 millió fontot költöttek el új aláírásokra, ami jelentős "túllépés" a tavalyi 63, de még a két esztendővel ezelőtti 81 millióhoz képest is. Az egyik legfőbb "pénzkibocsátó" - mondhatni, ismét csak - a Chelsea volt, annak orosz milliárdos tulajdonosa, Roman Abramovics most is kész volt mélyen a zsebébe, pontosabban csekk-könyvéhez nyúlni: egyedül a francia támadó, Nicolas Anelka "átvétele" a Boltontól 15 millió fontba került, s további kilencet kóstált a szerb hátvéd, Branislav Ivanovic megszerzése a Lokomotív Moszkvától.

A Liverpool is ellátogatott az orosz piacra: a klub új amerikai tulajdonosai állták a Szentpétervárott, a Zenitnél futballozó Martin Skrtel átigazolásának 6 millió fontos költségeit, miáltal a szlovák lett az angol elitklub eddigi legdrágább - azaz legtöbbe kerülő - védője.

John Williams, a leicesteri egyetem sportszociológiai központjának igazgatója elsősorban a folyamatosan növekvő televíziós közvetítési díjakkal, ennél fogva egyre emelkedő klubbevételekkel magyarázta a nagy hévvel folyó januári bevásárlásokat. A szerződtetési kedv még a tabella alsó fertályához tartozó együtteseknél is tetten érhető: például a sereghajtó Derby, amely egyre reménytelenebbül halad a második vonal, vagyis a kiesés felé, vélhetően éppen a megkapaszkodás reményében áldozott 1,1 millió fontot a Blackburn walesi válogatott középpályásáért, Robbie Savage-ért, s 2 milliót az argentin csatár Emanuel Villáért.

A jelenleg 16. helyen álló Birmingham a skót válogatott James McFaddenért az Evertonnak fizetett 5 millós tétellel, továbbá a Hiberniantól megvett David Murphyért járó másfél millióval gyarapította az új angol átigazolási csúcsot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását