2024. május 3. - Tímea, Irma

A Fidesz a tanulmányokról érdeklődött

A Fidesz tudni szeretné, mekkora összeget fordítottak a minisztériumok az elmúlt öt évben külső személyektől, szervezetektől megrendelt tanulmányokra. Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője - hétvégi bejelentésének megfelelően - hétfőn írásbeli kér
2008. január 21. hétfő 11:23 - Hírextra

Ágh Péter azt tudakolta a kormánytagoktól az MTI-hez is eljuttatott levelében, hogy az általuk vezetett minisztérium, illetve annak jogelődje hány forintot költött tanulmányok külső személyektől, szervezetektől történő megrendelésére 2002. május 27. és 2007. december 31. között.

A képviselő a tanulmányok listáját is kérte a tárcáktól.

Érthetetlen az, hogy miért kell megbízni külső cégeket a munkák elvégzésével, amikor a minisztériumi szakértők, állami tisztviselők ezért kapják a fizetésüket - írta a levélben Ágh Péter. Hozzátette: a Miniszterelnöki Hivatal kis híján 120 millió forintot költött tanulmányokra, amelyeket külső személyektől, szervezetektől rendelt meg.

A múlt héten több fideszes képviselő is tudakolta, mekkora összeget fordítottak a minisztériumok erre a célra. Ágh Péter szombati sajtótájékoztatóján azt mondta: ezek a kiadások értelmetlenek voltak, hiszen semmilyen tanulmány nem javított az ország helyzetén. Példaként a Balatonőszödön elhangzott Gyurcsány beszéd utóhatásáról készített tanulmányt említette.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását