2024. április 29. - Péter

Életveszélyes lesz a 4-es metró?

Egy szakember szerint emberéleteket is veszélyeztethet a szellőző berendezés elhagyása. Akár emberéleteket is veszélyeztethet annak a szellőző berendezésnek az elhagyása, amely eredetileg a 4-es metró leghosszabb szakaszán, a Bocskai és a Tétényi úti megá
2008. január 19. szombat 12:30 - Hírextra
A DBR Metró projektigazgatóság illetékese a Magyar Hírlapnak azt mondta, hogy nem jelent kockázatot a műtárgy elhagyása, mivel az állomásokon működő főszellőzőkbe épített nagyobb teljesítményű ventillátorokkal kiváltható.

Egy neve elhallgatását kérő, korábban a metrónál dolgozó szakember viszont azt mondta, hogy akár emberéleteket is veszélyeztethet a módosítás. A szellőzőnek ugyanis főként tűzesetnél lehetne hasznát venni, hiszen gyorsan ki tudja juttatni az alagútban rekedt füstöt és így megakadályozható a tűz továbbterjedése.

A lapnak nyilatkozó névtelen szakember emlékeztetett az osztrák gleccservonat 2000-es targédiájára, amikor 150 ember vesztette életét az alagútban kigyulladt vonaton, részben a rossz szellőzés miatt.


Forrás: hirado.hu/FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását