2024. május 14. - Bonifác

Lesz sztrájk

Nem sikerült megegyezniük a munkáltatóval, így már biztosan lesz sztrájk janár 22-én a Kapos Volánnál. A munkabeszüntetés alatt várhatóan csak két különjárati busz és 15 szerződéses járat indulhat el, még az iskolabuszok sem járnak majd.
2008. január 19. szombat 12:38 - Hírextra

A szakszervezet eredetileg 11%-os munkabér-, és 3%-os béren kívüli juttatásemelést kért a Kapos Volántól. Ez utóbbiba ajándék- és hidegétkezési utalvány tartozik. A tárgyalások során a szakszervezet ebből engedett, így a szombati délelőtti tárgyaláson már 8%-os bér- és 1,5-2%-os béren kívüli juttatásemelésről folytak az egyeztetések. Nem sikerül megállapodniuk.

A vállalat vezetői valamivel több, mint öt százalékos béremelésre lettek volna hajlandóak, valamint az eddigi ötezer forintos étkezési utalványt emelnék hatezer forintra. Ez a szakszervezetnek nem elfogadható.

A sztrájkhoz a csaknem hatszáz fős szakszervezet 80 százaléka csatlakozott, azaz autóbuszvezetők, szerelők, termelési irányítók.

Egy buszvezető átlagosan havonta nettó 75-80 ezer forintot keres, míg egy szerelő nettó 70-75 ezer forintot.

Szombat délelőtt a tárgyalások tovább folytatódnak, de ezen az egyeztetésen már csak az elégséges szolgálatásról egyeztet a szakszervezet és a Kapos Volán.

Forrás: hirado.hu/ FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását