2024. május 3. - Tímea, Irma

Lakos Imre egyéni képviselőként többet tehetne

Lakos Imre szerint egyéni képviselőként többet tehetne Újbudáért, mint jelenleg, pártlistás képviselőként; a január 27-ei időközi választáson, az MSZP-SZDSZ közös országgyűlésiképviselő-jelöltjeként induló liberális politikus az MTI-nek csütörtökön azt is
2008. január 17. csütörtök 16:14 - Hírextra

Lakos Imre úgy látja, a jelenlegi parlamenti rendszerben az egyéni képviselőség egy olyan "jó adottság", amivel élni kell, így közvetlenül megválasztott képviselőként maga is többet tudna tenni saját térségéért. Az SZDSZ-es politikus így válaszolt arra a felvetésre, hogy kerületi, fővárosi és parlamenti képviselőként eddig is minden lehetősége megvolt arra, hogy a kerületért tegyen.
Közölte, azt tapasztalta az elmúlt másfél évben, hogy a "vidéki egyéni képviselők nagyon aktívak tudnak lenni", ugyanakkor a budapesti képviselőknél ezt még nem nagyon látta.

Lakos Imre néhány nappal korábban egy kampánybeszélgetésen azt mondta, szorgalmazza, hogy a 4-es metró a budaörsi virágpiacig épüljön tovább. Az MTI-nek arra a kérdésre, mikor kezdődhet meg a "harmadik szakasz" tervezése, a képviselő azt mondta: ennek a megindulása a főváros döntésén múlik. Hozzátette: úgy gondolja, hogy a tervezésre a 2008. évi költségvetés keretei között van lehetőség, mint mondta, "ez nem egy ekkora összeg".

Lakos Imre, aki nemcsak parlamenti és fővárosi képviselő, hanem Újbuda alpolgármestere is, jelezte: a kerületi önkormányzat felajánlotta, hogy anyagilag támogatni tudja a megvalósíthatósági tanulmány elkészítését.

A majdani beruházás "menetrendjéről" szólva azt mondta: a megvalósíthatósági tanulmány elkészülte után lehet megvizsgálni azt, hogy melyik nyomvonalon és mennyiért építhető meg a mintegy három kilométeres metrószakasz.

A politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy a Budaörsig tartó, harmadik szakasz szükségessége a "szakmában nem vitatéma", azzal mindenki egyetért; így már csak a fővárosi szintű politikai döntés hiányzik.



bvz \ bwt

MTI 2008. január 17., csütörtök 14:33

Információ






Előző Következő



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását