2024. május 3. - Tímea, Irma

Daciával a Bamako ralin

Az Atlasz-hegység kietlen fennsíkjaival és szerpentines lejtőivel küzdött a Budapest-Bamako mezőny a verseny ötödik napján, szerdán.
2008. január 17. csütörtök 12:03 - Hírextra

A legnagyobb gondot az út rossz minősége okozta, valamint az, hogy két autó alig fért el egymás mellett, emiatt néhány visszapillantó tükör letört. Az egyik csapat - hogy elengedje a szembe jövő autót - letért az út szélére és egy rosszul kikötött benzineskanna kitörte a hátsó szélvédőjét - olvasható a verseny honlapján.

A 10-es rajtszámú csapat autója Valenciánál (Spanyolország) lerobbant, de a versenyzők nem adták fel, busszal utaztak Almeriába, ahol felszálltak a kompra, majd Marokkóban béreltek egy Dacia Logant és azzal folytatták az utat. A verseny szabályai ezt engedik, ugyanis a célban nem kell megjelennie az induló járműnek.

A marokkói Tinerhir táborba szerda este befutott a 16-os rajtszámú Tyto Alba nevű csapat 1984-es Mercedes-kombija. A résztvevők beszámolója szerint mindenhol csodálkozva és mosolyogva nézték a helyiek, hogy gazdag európaiak ilyen rozoga autóval járnak.

Ugyancsak a táborba ért a Velorex és a Polski Fiat is. Az IFA is sikeresen vette az etapot, akárcsak a főszervező Szabó Gál András bogárhátú Volkswagene. A BKV-busz késéssel, de beért a célba.
Több külföldi résztvevő is csatlakozott a mezőnyhöz szerdán. A Donde Esta Bamako csapat Amszterdamból indult vasárnap, továbbá spanyol, holland, dél-afrikai és portugál "kalandorokkal" bővült a futam.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását