2024. július 20. - Illés

Kirúgták az írókat

Négy nagy amerikai tévéstúdió szerzői tucatjainak kötött lapulevelet a lába alá, s ezzel egyértelművé vált, hogy az idei tévészezonnak befellegzett. A Los Angeles Times keddi cikke szerint a 20the Century Fox Television, a CBS Paramount Network Television
2008. január 16. szerda 08:14 - Hírextra
A napilap azt is elárulta, hogy egy-egy író, szerző évente úgy 500 ezer dollártól 2 millió dollárig (86 millió forinttól 343 millió forintig) terjedő összegbe kerül a stúdiónak. (Ebben persze az írók által alkalmazott stáb honoráriuma és költségei is szerepeltek.)

A stúdiók lépése már azt is jelzi, hogy az Amerikai Írók Céhének (WGA) kéthónapos sztrájkja miatt leállt televíziós élet következő szezonja is bajba kerülhet.

Egyelőre még a producerek és a sztrájkolók újabb tárgyalásait sem tűzték napirendre.

Nem tudni, hogy hány elbocsátásra kerülhet sor a szerződések úgynevezett "force majeure" záradékára hivatkozva, amely lehetővé teszi a stúdiók számára, hogy válság, például sztrájk esetén egyoldalúan bonthassanak szerződést az alkalmazottakkal. Ez alapján egy szerzőt egyedül is elküldhetnek, de egy egész stábot is elbocsáthatnak - emlékeztetett a Times.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását