2024. április 20. - Tivadar

Csütörtökön nyílik a térség legnagyobb mozija

A budapesti Aréna Plazában csütörtökön megnyíló megaplex mozi Közép-Kelet-Európa legnagyobb és legmodernebb filmszínháza - mondta Mooky Greidinger, a Cinema City International (CCI) tulajdonosa szerdán Budapesten, bejárással egybekötött sajtótájékoztatón.
2008. január 16. szerda 14:28 - Hírextra

Mooky Greidinger rámutatott arra, hogy filmet bárhol lehet nézni: televízióban, számítógép monitorján, mobiltelefonon. Ugyanakkor hozzáfűzte a Cinema City "a legjobb módja" a filmnézésnek: a vászon mérete, a hang minősége igazi moziélményt nyújt.

Úgy fogalmazott: a multiplexekben működő vetítőtermek a főbb platformjai a nézők elérésének.
A CCI tulajdonosa emlékeztetett arra, hogy a társaság 1997 decemberében nyitotta meg első moziját a budapesti Csepel Plazában. Jelenleg Közép-Kelet-Európában mintegy 530 mozitermük van, más országok mellett Csehországban, Bulgáriában, Lengyelországban, valamint Romániában.

Szólt arról is, hogy a VIII. kerületben, a Kerepesi úton felépült Aréna Plazában található, megközelítőleg 10 millió eurós költségvetésű moziban a 3D-s és a 2D-s filmek maximális választékát szeretnék kínálni: a 3 dimenziós IMAX-rendszerű filmek elsősorban oktatási célú természettudományos alkotások, míg a 2 dimenziós filmek igazi hollywoodi kasszasikerek.

Beszámolt arról is, hogy 3D-s verzióban is fognak vetíteni játékfilmeket, ugyanakkor hozzátette: még nem tudja mely alkotásokat, ez a hollywoodi stúdiók döntésétől függ.

Mooky Greidinger felhívta a figyelmet arra, hogy szeretnének együttműködni az Oktatási és Kulturális Minisztériummal, illetve az iskolákkal. Az IMAX-rendszerű természetfilmek kiegészítő tananyagként szolgálhatnak, a diákoknak információs füzeteket készítenek, melyeket a filmnézés után kitölthetnek - mondta.

Arra a kérdésre, mekkora konkurenciát jelent a Westend City Centerben működő 3D-s moziterem a Cinema City International számára, azt válaszolta, hogy a világon mindenhol digitális forradalom van. Ebbe a CCI is belépett: az 530 vetítőteremből 50-et digitális vetítésre fognak átállítani.

Kiemelte ugyanakkor, hogy az IMAX-rendszer nem hasonlítható össze a 3D-s vetítéssel: eltér a vetítővászon mérete, más az elhelyezés, a hangminőség, s míg a digitális 3D százezer euróba kerül, addig az IMAX-rendszer 1,7-1,8 millió euróba.

Buda Andrea, a CCI és az IMAX pr-vezetője korábban az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy az Aréna Plazában található moziban az érdeklődőknek 23 terem nyújt kikapcsolódást, köztük 5 úgynevezett VIP-terem és egy úgynevezett IMAX-terem. A megaplex mozi 3.500 nézőt képes befogadni.

Tájékoztatása szerint a 400 néző befogadásra alkalmas IMAX-teremben, ahol speciális szemüveggel élvezhető a térhatás, 40-45 perces ismeretterjesztő filmeket láthat a közönség. A nyitást követő első két hónapban A mélység titkai című film mellett a C. Rex című, dinoszauruszokról szóló alkotást is vetítik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását