2024. május 21. - Konstantin

1 milliárd autó

Két év múlva már egymilliárd autó és haszongépjármű közlekedik majd a világon. A Polk járműipari piackutató cég előrejelzése szerint 2010-re a jelenlegi 942 millióról egymilliárdra nő az üzemben tartott gépjárművek száma, elsősorban az ázsiai és kelet-eur
2008. január 16. szerda 07:00 - Hírextra
Az egymilliárdos határt hamar átlépi az ágazat, és a klímaváltozás körüli viták dacára 2015-ben már ennél is 124 millióval több jármű lesz világszerte.

A legszerényebb mértékben - nyolc százalékkal - az amerikai kontinensen és Nyugat-Európában nő az állomány, a legnagyobb fejlődést pedig Ázsia és Kelet-Európa produkálja 43, illetve 33 százalékos növekedéssel.

A német cég tanulmánya szerint a környezeti terhelés is gyors ütemben növekszik, mert a használatba vett új járművek csillagászati nagyságú számához képest még az egyre szigorodó környezetvédelmi szabályok hatása is csekély.

2015-ben közel 280 millió kocsi és haszonjármű, a teljes állomány 25 százaléka közlekedik majd Ázsiában. Európa és Amerika részesedése egyaránt 33 százalékos lesz, és kilenc százalék jut a világ többi részére.

A szakértők kizártnak tartják, hogy belátható időn belül megáll a gépjárműállomány bővülése. Ilyesmire még a telítettnek számító amerikai és nyugat-európai piac esetében sem számítanak. "2015-ig a világon mindenhol lesz igény új gyártású gépjárműre" - nyilatkozott Ulrich Winzen, a Polk elemzője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását