2024. május 19. - Ivó, Milán

Megúszták a rendőrvádlottak

Bizonyítottság hiányában felmentett három, hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás vétségével vádolt rendőrt a Fővárosi Bíróság hétfőn, egy másik perben pedig egy rendőrt elítélt - közölte a bíróság sajtótitkára az MTI érdeklődésére.
2008. január 14. hétfő 17:09 - Hírextra
A vád szerint a három rendőr tavaly szeptember 20-ra virradóra a József körúton megrugdosott a tüntetők közül kiemelt, földre került férfit.

Az előző, decemberi tárgyaláson a sértett tanúvallomása során azt mondta: a három rendőr közül kettőt egyértelműen felismer, a harmadikat nem. Arra a bírói kérdésre, hogy ezt miért csak most, a bíróságon állítja ilyen határozottan és az eljárás során korábban miért nem jelezte ezt, azzal válaszolt, hogy a bántalmazást követően memóriazavarai lettek, csak most kezd számára kitisztulni a kép arról, mi is történt vele. A férfi a nyomozás során még azt állította, hogy semmire sem emlékszik.

Az MTI úgy tudja, hogy a sértettet korábban egy másik eljárásban elítélték már testi sértésért hivatalos személy elleni erőszak miatt, abban az ügyben ezek rendőrök tanúk voltak.

A bíróság hétfőn bizonyítékok hiányában mentette fel a hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás vétségével, valamint a védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette alól a rendőröket. Az ügyész fellebbezett.

Egy szeptember 18-ai tüntetéssel kapcsolatos ügyben is ítéletet hozott hétfőn a Fővárosi Bíróság. Ezen a tárgyaláson az ugyancsak hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás vétségével vádolt rendőrt (az ügy másodrendű vádlottját) egy év fogházbüntetésre ítélte a bíróság, amelyet három év próbaidőre felfüggesztett. A bíróság lefokozás mellékbüntetést is alkalmazott.

Az elsőrendű rendőr vádlottat felmentette a bíróság a hivatali visszaélés bűntette és társtettesként elkövetett súlyos testi sértés bűntette vádja alól.

A fellebbezések miatt ez az ítélet sem jogerős.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását