2024. április 19. - Emma

Levélbotrány

Egy eddig ismeretlen személy Köbli Miklós hajmáskéri polgármester nevére utaló feladóval aláírás nélküli, elektronikus levelet küldött szét veszprémi közéleti személyeknek és szerkesztőségek címére; a levélhez csatolt szöveg Czaun János, Veszprém fideszes
2008. augusztus 19. kedd 09:18 - Hírextra
A szöveg adatlapján Szalay Andrásra, az SZDSZ veszprémi szervezetének és frakciójának vezetőjére utaló adatok voltak - olvasható az újságban. (A lap a napokban azt már közreadta, hogy az alpolgármesterről negatív, elmarasztaló szöveget küldtek szét; többek közt gátlástalansággal vádolják, hogy például teológusi végzettséggel, gazdasági ismeretek nélkül merte vállalni a milliárdos döntésekkel járó alpolgármesterséget, megemlít a levél bizonyos szabálytalan gépkocsi-elszámolásokat és a pártközpontból hozott titkárnőt is.)

Szalay András közleményben vállalta, hogy köze van az íráshoz, melyről azt is megtudtuk, hogy korábban Akopjan Nigogosz, a veszprémi örmény kisebbség vezetője küldte szét ismerőseinek, hogy a véleményüket kérje róla - olvasható a Naplóban. Azt egyikük sem tudja, hogy később ki továbbította "kobli.m" néven sokaknak.

Az ügy kapcsán Mihalovics Péter fideszes veszprémi képviselő az SZDSZ-es vezető lemondását és a közéletből való kivonulását követelte. Szalay András a megyei lapnak úgy nyilatkozott, hogy "levélírásból csak a megfogalmazás volt a feladata, s az abban foglaltakat Akopján Nikogosz mondta el neki". Ezért ő nyilvánosságra sem hozhatja a szöveget - tette hozzá az SZDSZ-es városi vezető.

Szalay András hibásnak abban tartja magát, hogy a szöveget nem papíron, hanem elektronikus úton küldte át Akopjan Nikogosznak, így megteremtette a lehetőségét az egyszerű sokszorosításnak - olvasható a megyei újságban.

A lapnak nyilatkozva az SZDSZ városi vezetője azt mondta: nem érzi, hogy olyant tett volna, amiért le kellene mondania, ugyanakkor felajánlja a lehetőséget az SZDSZ városi szervezetének és frakciójának, hogy határozzanak a sorsáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását