2024. május 6. - Ivett, Frida

25 milliárdos beruházás

Az elkövetkező három évben 25 milliárd forint értékű beruházás elindítását tervezi Somogy megye önkormányzata - jelentette be hétfőn a közgyűlés elnöke Kaposváron. Gelencsér Attila szerint a fejlesztési program érinti az önkormányzat mind a 33 saját fennt
2008. január 14. hétfő 19:12 - Hírextra
Ezek kétharmadára már van pályázati lehetőség, a fennmaradók egy részében még nem lehet tudni, lesz-e erre mód - tette hozzá a közgyűlés elnöke.

Tájékoztatása szerint az igényelt fejlesztésekről a testület februári ülésén döntenek, s amennyiben "zöld utat kapnak", az önkormányzat 4,5 milliárd forint támogatást biztosít a beruházásokhoz.

A közgyűlés elnöke közölte: azokat a projekteket, amelyekhez nem lehet pályázati forrást igényelni - jelen ismeretek szerint 26 ilyen van a beérkezettek között - teljes egészében az önkormányzat finanszírozná.

Gelencsér Attila elmondása szerint a tervezett beruházások közt szerepel például a sajátos nevelési igényű gyermekeket ellátó óvoda felújítása, betegeket szállító buszok beszerzése, valamint a Kaposi Mór Oktató Kórház tömbösítési projektje, amely 1,7 milliárd forint saját erőt igényel.

A pályázatokhoz szükséges önerőt a megyei önkormányzat - egy várhatóan négymilliárd forintról szóló előterjesztés szerint - kötvény kibocsátásából fedezné - közölte a közgyűlés elnöke. Hozzátette: ebből a keretből hoznának létre egy 300 millió forintos önerőalapot kisebb fejlesztésekhez a kétezer lakos alatti települések, vagyis a 246 somogyi helységből több mint kétszáz számára.

A még ez évben elinduló beruházásokról szóló előzetes anyag a napokban felkerült az önkormányzat honlapjára, várják a lakosság véleményét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását