2024. április 19. - Emma

Útfelújítási költségvetés a fővárosban

A fővárosi utak felújításánál az önkormányzat egy forintjához csak 40 fillért adott a kormány az elmúlt három évben - nyilatkozta Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes a Népszava szombati számában.
2008. január 12. szombat 11:42 - Hírextra

"Az elmúlt három év tényleg úgy alakult, hogy a főváros minden e célra költött egy forintja mellé nem ugyanannyi, hanem csupán negyven fillér kormányzati támogatás érkezett" - mondta fővárosi politikus a napilapnak adott interjújában.

Hozzátette ugyanakkor: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ősszel ígéretet tett arra, hogy ez a felújítási támogatás "a jövőben valóban egy forint lesz".

Az elmúlt években több fővárosi vezető is azt nyilatkozta, hogy a kormánnyal történt megállapodás értelmében a kormányzat ugyanannyival támogatja a fővárosi utak felújítását, mint a fővárosi önkormányzat.

Hagyó Miklós az interjúban emlékeztetett arra, hogy három év alatt, 2007 végéig a fővárosi kezelésű úthálózat 40 százalékát újították fel.

A főpolgármester-helyettes az útfelújításnál történt szabálytalanságokra utalva azt mondta, várják a vizsgálatok végeredményét, azt, hogy mennyit kell a lehívott pénzből visszaadni.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását