2024. május 16. - Mózes, Botond

Titkos felvételt próbált készíteni az ülésről

Gazdasági titok megsértésének alapos gyanúja miatt büntetőfeljelentést tesz az MSZP fóti önkormányzati frakciója és a párt fóti szervezetének elnöksége a polgári frakció egyik képviselője ellen, aki titkos magnófelvételt próbált készíteni a képviselő-test
2008. január 11. péntek 07:05 - Hírextra

Fábry Béla a történtekről elmondta: a képviselő-testület szerda késő esti zárt ülésén hosszas vita után nemmel szavazott a Pest megyei közgyűlésnek arról a kezdeményezéséről, hogy írjanak ki helyi népszavazást a megye leválásáról a központi régióból. Az ezt követő napirendi ponton az új egészségügyi ház építési tervének megvitatása szerepelt, amit zárt ülésen tárgyaltak meg, üzleti titokra való hivatkozással. Ekkor figyeltek fel rá, hogy Hanthy Kinga helyi képviselő, a polgári frakció tagja titkos magnófelvételt próbált készíteni az elhangzottakról.

Márpedig ez - tette hozzá Fábry Béla - a büntető törvénykönyv szerint az ülés zárt jellege miatt a gazdasági titok megsértésének alapos gyanúját veti fel.

Hanthy Kinga az MTI megkeresésére elmondta, hogy semmiféle titkos felvételről nincs szó, a magnója végig az asztalon állt, mert saját részére kívánt felvételt készíteni. Annak a véleményének adott hangot, hogy politikai játszmáról van szó. Az alaptalan vádaskodás mögött az rejlik - mondta -, hogy ő a rossz tervezés miatt ellenzi az egészségügyi központ felépítését.

Fóton 18 tagú a képviselő-testület. A polgári frakciót öt képviselő alkotja, a testületnek három fideszes, hat MSZP-s képviselője van, ketten civil szervezetet képviselnek, valamint 1 független képviselő is a tagja. A fideszes polgármester, Szent-Iványi Géza jelenleg nem láthatja el hivatalát, ellene bírósági eljárás van folyamatban gazdasági visszaélés elkövetésének vádjával.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását