2024. május 2. - Zsigmond

Magyarok balesete Romániában

Szegedi közintézmények képviselői szenvedtek közúti balesetet csütörtökön Romániában. A magyar állampolgároknak nem esett bajuk, ellenben a beléjük rohant gépkocsi román utasa szörnyethalt, sofőrje életveszélyesen megsérült.
2008. január 11. péntek 06:57 - Hírextra
A Brassó megyei Szászhermány közelében délután egy Dacia belerohant két szabályosan közlekedő magyar gépkocsiba. Mindkettőben Szegedi intézmények képviselői ültek, akik sepsiszentgyörgyi látogatásukról tartottak hazafele. Az ütközés következtében a Dacia lerohant az úttestről és egy útszéli fának csapódott. Az anyósülésen utazó 18 esztendős fiú szörnyethalt. A sofőrt életveszélyes sérüléseket szállították a brassói kórházba.

Az egyik magyar sofőr szerint már nem lehetett elkerülni a balesetet. "Egyenesen belénk rohant, majd a levegőbe emelkedve egy fának csapódott - mondta Szügyi György - Amikor kiszálltam mindketten a kocsiból kizuhanva, a földön hevertek." A baleset következtében egy órán keresztül feltorlódott a forgalom, az egyik sávot ugyanis le kellett zárni a ronccsá lett Dacia elszállítására.

Külföldi állampolgárok által elszenvedett baleseteknél a rendőrség halál vagy súlyos sérülés esetén értesíti az illető ország nagykövetségét. Hodicska Tibor, Magyarország bukaresti főkonzulja a Független Hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a balesetről nem értesültek, egyelőre senki nem fordult segítségért hozzájuk.
Forrás: hirado.hu/FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását