2024. április 24. - György

Heten pályáznak az igazgatói posztra

Heten pályáznak a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói posztjára. Brájer Éva tájékoztatása szerint a teátrum vezetésére decemberben kiírt pályázatra jelentkezők közül ketten nem járultak hozzá, hogy pályázatukat nyílt ülésen tárgyalja a megbízásró
2008. január 11. péntek 19:08 - Hírextra
Ismét pályázik az igazgatói posztra Szurdi Miklós, a teátrum jelenlegi vezetője, aki ötödik éve irányítja a színházat, továbbá Vasvári Csaba színművész, Vas-Zoltán Iván rendező, Kuna Károly színművész és Miklós Tibor rendező-szövegíró.

Az MTI értesülése szerint a két pályázó, aki nem járult hozzá pályamunkája nyilvános tárgyalásához, Márton András és Kárpáti Norbert színművész.

A kulturális bizottság elnöke szerint elképzelhető, hogy még érkezik pályázat, mivel lehet olyan jelentkező, aki a január 9-ei határidőig nem személyesen vitte be az önkormányzathoz, hanem postán adta fel a pályamunkáját, s az még a jövő hét első napjaiban is megérkezhet.

Az új színigazgató személyéről várhatóan február 14-én dönt a közgyűlés a kulturális bizottság javaslata alapján. Azt megelőzően a grémium, valamint külső szakértők és szakmai szervezetek értékelik a pályázatokat, s meghallgatják a színház társulatának véleményét is.

A Vörösmarty Színházat csaknem négymilliárd forintos költséggel újították fel, s 2005 decemberében avatták fel. A szakemberek szerint jelenleg az ország legkorszerűbb vidéki színháza.

Székesfehérvárnak 1995 óta van önálló színtársulata, addig befogadó színházként működött a teátrum.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását