2024. május 4. - Mónika, Flórián

Rend, nyugalom, építkezés

Az idei nyugodt, építkező év lesz – a Népszava információi szerint ez lehet az egyik fő üzenete Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédének, melyet februárban, az Országgyűlésben mond el.
2008. január 10. csütörtök 09:17 - Hírextra
A lap csütörtöki számában azt írta: a kormányfő várhatóan arról is beszél majd, a megkezdett reformokat végigviszik, hogy azok a hétköznapok részévé váljanak. Előtte felszólal az MSZP választmánya előtt, de ott csak érintőlegesen esik szó a tavalyi év értékeléséről. Azért akar 2007-ről inkább a parlament előtt leltárt készíteni, mert nemcsak a párt szavazóihoz szeretne szólni, hanem az egész országhoz.

A politikai kérdések mellett várhatóan kitér több nagyobb lélegzetű kormányzati programra is. Ezek elsősorban a gazdasági növekedést gyorsító változtatások lesznek az államháztartás működésében, az üzleti környezetben, illetve az adórendszerben. Ugyanakkor olyan nagyszabású reformot, mint a 2007-ben elindított egészségügyi átalakítás volt, várhatóan nem jelent be. De valószínűleg beszél majd két-három jelentősebb változtatásról. Ezek közt lehet a szociális ellátórendszert igazságosabbá tevő korrekció, illetve az állami szolgáltatások (közoktatás, egészségügy) minőségének javítását eredményező változtatások - írta a lap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását