2024. április 25. - Márk

Minden követ megmozgatnak a tokajiak

Levelet írnak a miniszterelnöknek, a köztársasági elnöknek és tüntetést szerveznek a tisztiorvosi szolgálat regionális igazgatósága elé a tokaji kistérségben élők, élükön a tokaji polgármesterrel, amennyiben nem változik meg kórházi ellátási körzetük - ír
2008. január 9. szerda 08:43 - Hírextra

Új eljárásra kötelezte az ÁNTSZ Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságát az országos tiszti főorvos a tokaji kistérség kórházi ellátási körzetének megváltoztatása ügyében - olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő napilapban.

Korábban Tokaj, és a városhoz tartozó kistérség települései azt kérték az ÁNTSZ-től, hogy a sátoraljaújhelyi kórház helyett területileg sorolják át Nyíregyházához, illetve Miskolchoz. Az ÁNTSZ Regionális Igazgatósága akkor megalapozottnak tartotta a kérelmet, így Tokajt a szabolcsi, a kistérséget pedig a borsodi megyeszékhely egészségügyi intézményeihez sorolták ellátás tekintetében. A sátoraljaújhelyi kórház azonban fellebbezést nyújtott be az országos tiszti főorvoshoz, aki helybenhagyta azt, és a regionális igazgatót új eljárás lefolytatására kötelezte. Májer János, Tokaj polgármestere jelezte, hogy semmiképpen nem akarnak Sátoraljaújhelyhez tartozni és ennek érdekében "minden követ megmozgatnak", akár tüntetésre is készek" - írta az Észak-Magyarország.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását