2024. április 23. - Béla

Infarktus előrejelzés

A szív- és érrendszeri megbetegedések diagnosztizálására dolgoztak ki új, az eddiginél sokkal pontosabb adatokat szolgáltató, gyorsabb vizsgálatot lehetővé tévő és könnyen szállítható műszert Oroszországban.
2008. január 9. szerda 10:32 - Hírextra

Míg a hagyományosan alkalmazott EKG-berendezések mintegy 40 százalékos pontossággal működnek, a Kardiovízornak elnevezett új berendezés közel 100 százalékos pontossággal jelzi a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, és a vizsgálat alig 7 percet vesz igénybe.

Az új műszer elkészültét az Egészséges Nemzet Ligája elnevezésű társadalmi szervezet jelentette be. Közlése szerint ma Oroszországban a szívinfarktus jelentős kockázatával élő 10 orosz ember közül jelenleg 3-4 szerez idejében tudomást a kialakuló betegségről, a többi hat a hagyományos vizsgálati módszerek nyomán abban a meggyőződésben él, hogy egészséges.

Csak Oroszországban mintegy 22 millió ember szenved szív- és érrendszeri betegségekben, s a halálozások 60 százalékát ezek okozzák.

A Kardiovízort olyanok számára dolgozták ki, akiknek életformájuk miatt okuk van aggódni egészségük miatt.

A berendezés további erőssége, hogy a legtöbb EKG-műszerrel ellentétben könnyen szállítható, és szélsőséges körülmények között is alkalmazható - idézte az Interfax hírügynökség az Egészséges Nemzet Ligáját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását