2024. május 3. - Tímea, Irma

A Morph csoport kiállítása

Az öttagú Morph szobrászcsoport alkotásaiból nyílik kiállítás a Budapest Kiállítóteremben csütörtökön - közölte a kiállítóhely az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a csoport tagjai - Drabik István, Gaál József, Kalmár János, Mata Attila és Szabó Tamás - azo
2008. január 9. szerda 08:50 - Hírextra

A nevüknek választott Morph görög eredetű kifejezés, az emberi alakból kiinduló szobrászi gondolkozást szimbolizálja, melyet mind az öten magukénak vallanak.

Kalmár János elmondása szerint a 2005-ben alakult csoportosulás egyes tagjaira jellemző a különleges felületkezelés, a hagyományos anyagok újszerű felhasználása. A jelen kiállításon a Morph csoport tagjainak többek között festett fa, festett krómacél és bronzszobrait láthatja a közönség.

Kalmár János úgy fogalmazott: a csoport tagjai számára a szobor nem hivatkozás valamilyen eszmére, maga a szobor az eszköz és a cél, a kézzel alakított szobor maga a jel. Folyamatos fizikai jelenlétével vizuálisan felfoghatóvá teszi a láthatatlan gondolatot, láthatóvá a láthatatlant.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását