2024. április 27. - Zita

Az MDF az e-befogadásról

A Magyar Demokrata Fórum üdvözli az „e-befogadás” témakörében tartott ötpárti egyeztetést, ugyanakkor érthetetlennek tartja, hogy a kormányzat miért várt eddig egy ilyen – a jövőnket és fejlődésünket alapjaiban meghatározó – kérdés
2008. január 8. kedd 13:42 - Hírextra

A pártnak az elmúlt években számos olyan javaslata volt, amelyekkel az információs társadalom fejlesztését és megerősítését kívánta elérni, ám ezeket korábban a kormányzat nem fogadta be.

A Magyar Demokrata Fórum üdvözli az „e-befogadás” témakörében tartott ötpárti és civil együttműködést, amelyet az információs társadalom fejlesztése és az elektronikus társadalmi befogadás érdekében kezdeményezett a kormányzat. Korszerű konzervatív pártként valljuk, hogy hazánk jövője szempontjából kiemelkedő jelentőssége van annak, hogy Magyarország képes-e kihasználni az informatikában rejlő lehetőségeket. Épen ezért fordultunk a közelmúltban nyílt levélben az új Gazdasági és Közlekedési Miniszterhez, amelyben arra kértük, hogy 2008. január 1-jével állítsa vissza az informatikai szakállamtitkári posztot.

A Magyar Demokrata Fórum az elmúlt egy év során közel három tucat olyan javaslatot – többek között a NetMama programot, vagy az E-Demokrácia kiépítésével kapcsolatos kezdeményezéseket, – tett le az asztalra, amelyek az információs társadalom fejlesztését célozták. Pártunk kezdeményezésére ültek iskolapadba parlamenti pártok képviselői, hogy személyes példamutatással kampányoljanak a digitális írástudás fontossága mellett. Hosszasan lehetne sorolni az MDF informatikai, valamint az e-kormányzás és az e-ügyintézés területén tett javaslatait, hiszen Pettkó András, a Fórum informatikai kabinetjének vezetője csak az elmúlt évben 57 alkalommal szólalt fel az érintett témában a Tisztelt Ház falai között.

Mindemellett számos olyan kezdeményezésünk is volt a ciklus során, amelyekkel a civil társadalom támogatását kívántuk elérni; több mint két hónappal ezelőtt mutattuk be a civil szféra megerősítését célzó hat pontos intézkedéstervezetünket. Éppen ezért üdvözöljük az „e-befogadásról” tartott ötpárti egyeztetést, mégis érthetetlennek tartjuk, hogy kormányzat miért várt eddig egy ilyen – a jövőnket alapjaiban meghatározó – kérdés megvitatásával, valamint javaslataink „befogadásával”.

Budapest, 2008. január 8.

Pettkó András
országgyűlési képviselő, MDF

Kiadó: Magyar Demokrata Fórum

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását