2024. május 5. - Györgyi

Zavadszkyék peren kívüli megegyezésre törekednek

Zavadszky Gábor családja peren kívül szeretne megegyezni a két éve elhunyt válogatott labdarúgó utolsó klubjával, a ciprusi AEL Limasszollal a család anyagi és erkölcsi kártérítéséről - tájékoztatta az MTI-t Pozsonyi Tibor ügyvéd, a futballista özvegyének
2008. január 7. hétfő 16:46 - Hírextra

"December végén, a két ünnep között érkezett meg a ciprusi bíróság írásbeli határozata, amely kizárja Gábor esetében az idegenkezűséget", mondta Pozsonyi. "Ez azért nagyon fontos, mert ezután lehet a játékos biztosítóihoz benyújtani a kárigényeket, amit a jogszabályok értelmében a haláleset után két éven belül meg kell tenni."

Az ügyvéd hozzátette: a bírósági határozat nem nevez meg felelőst, de pontosan rögzíti a halál okát, amelyből nyilvánvaló, hogy a ciprusi klub orvosait terheli a felelősség.

"Gábor az úgynevezett DIC-szindrómában hunyt el, amely egy véralvadási betegség és tüdőembóliát is okozhat. Ezt állapították meg a magyar orvosszakértők is. Ezt egy egyszerű vérvétellel ki lehetett volna mutatni és megtenni a szükséges lépéseket. Jellemző a ciprusi viszonyokra, hogy a több százezer forint költséggel járó MRI-vizsgálatot elvégezték, de a vérvételre, amelynek költsége minimális, nem került sor. A bírósági határozatot elküldtük Gábor biztosítóinak, a ciprusi klub is megkapta, hamarosan elkezdjük az egyeztetéseket a limasszoliakkal a kártérítés mértékéről. Természetesen peren kívüli egyezségre törekszünk, nem szeretnénk, ha nagyon sokáig húzódna ez az ügy, de ragaszkodunk hozzá, hogy a futballista családja a játékos szerződésében foglaltaknak megfelelő mértékű kártérítésben részesüljön."

Zavadszky Gábor életének 32. évében, 2006. január 6-án hunyt el. Január 4-én, csapata mérkőzésén szenvedett combizomsérülést, majd kórházba szállították, ahonnan a kivizsgálás után hazaengedték. A négyszeres válogatott labdarúgó két nappal később otthonában halt meg. Haláláig - ügyvédje tájékoztatása szerint - összesen háromszor járt orvosnál, mert egyre rosszabbul érezte magát.
Zavadszky Magyarországon a Ferencváros, az MTK és a Dunaferr csapatával is bajnoki címet nyert.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását