2024. április 19. - Emma

Nősül a francia elnök?

Egyes hírek szerint jövő hónap elején megnősül a francia elnök; Nicolas Sarkozy állítólag február 9-én veszi el az egykori topmodell, énekesnő Carla Brunit.
2008. január 6. vasárnap 17:15 - Hírextra
A Journal du Dimanche meg nem nevezett forrásokra hivatkozva közölte a hírt, s a párizsi lap arról is beszámolt, hogy Sarkozy már megajándékozta egy gyémánt eljegyzési gyűrűvel az olasz szépséget. Carla Bruni egy Patek Phillippe márkájú svájci órával viszonozta az ajándékot.

"Összeházasodnak! Február 9-én?" ez a felirat volt olvasható a hetente megjelenő vasárnapi magazin címlapján, amelyen az ókori Petra városát megtekintő, napszemüveges Sarkozy és Bruni fotója látható. Az újság értesülései szerint az esküvőt február 8-ra, péntekre, de még inkább valószínű, hogy egy nappal későbbre, szombatra tűzték ki. A francia államfő irodája egyelőre nem kommentálta a lap információit.

A Journal du Dimanche a Le Parisien közvélemény-kutatásával egy időben hozta nyilvánosságra a cikket, a napilap megbízásából elvégzett felmérés 7 százalékpontos népszerűségvesztést mutatott Sarkozynél. Ennek legfőbb oka a gazdasági helyzet alakulása miatt aggodalmak mélyülése, de az elnök magánélete is közre játszott a hétpontos zuhanásban.

Stephane Rozes, a felmérést végző CSA közvélemény-kutató intézet igazgatója szerint különösen az idősebb szavazókat zavarta meg Sarkozy magánéletének nyilvánosság elé tárása. "A magánélete miatt rá nehezedő média nyomás az elnök munkáját is befolyásolja, és egyértelműen zavarja a kormányzat tradicionális támogatóit" - mondta Rozes. "Az idősek körében, akikről ismert a hagyományos értékekhez való ragaszkodás, komoly népszerűségvesztés történt" - fűzte hozzá a szakember.

A pár tavaly novemberben, Sarkozy válása után néhány héttel találkozott egy rendezvényen. Azóta uralják a színes magazinok címlapjait, amelyek többoldalas összeállításokat közöltek a párnak a Párizs melletti Disneylandben és Egyiptomban tett látogatásáról. Az egyiptomi látogatás során komoly kritikák érték Nicolas Sarkozyt, amiért az egyik legbefolyásosabb francia üzletember magánrepülőgépén utazott a piramisok országába. A pár ezen a hétvégén Jordániában tett látogatást, a francia elnök Abdullah király meghívására érkezett a közel-keleti országba, ahová Carla Bruni is elkísérte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását