2024. április 28. - Valéria

Miért épp a demokrácia?

Miért épp a demokrácia? címmel kortárs demokráciákkal foglalkozó nemzetközi dokumentumfilm-sorozatot mutat be vasárnaptól az Magyar Televízió (MTV) - tájékoztatta az intézmény kommunikációs osztálya az MTI-t.
2008. január 5. szombat 10:18 - Hírextra

A kéthetente, vasárnap reggelenként látható epizódok egy-egy elgondolkodtató, a demokráciával kapcsolatos kérdésre keresik a választ - közölte a közszolgálati televízió.

Az összegzés szerint a Miért épp a demokrácia? egyes részeit független filmrendezők, többek között kínai, indiai, amerikai, bolíviai, holland és pakisztáni alkotók készítették, személyes tapasztalataikat, élményeiket közvetítve tíz különböző országban, Bolíviától az Egyesült Államokon át Pakisztánig.

A közszolgálati csatorna arról számolt be, hogy a sorozat A Korán törvényei szerint akarunk élni! című dokumentumfilmmel indul, de a nézők láthatják egyebek mellett Weijun Chen Szavazz rám, légyszi! című filmjét is, amely osztálytitkárt választó kisiskolások példáján mutatja be, hogyan működne a demokrácia Kínában.

Az összegzés szerint az érdeklődők tájékozódhatnak a dán karikatúra-botrányról (Epés karikatúrák), a Putyin elnöksége alatt újjáéledt orosz hazafiságról (Istenért, a cárért és a hazáért!) és a pakisztáni politikai zűrzavarról is. Alex Gibney a Taxival a sötét oldalra című alkotásában az afgán háborús konfliktus egyik áldozatának sorsán keresztül ábrázolja a terror elleni háború visszásságait.

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által támogatott kezdeményezés része egy globális vitafórum is: a www.whydemocracy.net-re klikkelve bárki megoszthatja a demokráciáról alkotott nézeteit az érdeklődőkkel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását