2024. április 19. - Emma

Időközi helyhatósági választás

Időközi helyhatósági választást tartanak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Pusztamonostoron január 13-án, vasárnap, hogy a tavaly önmagát feloszlató önkormányzat helyett új képviselő-testület vigye tovább 2008-ban a falu ügyeit - közölte a helyi választási ir
2008. január 4. péntek 15:42 - Hírextra

Mudris Andrásné jegyző tájékoztatása szerint a polgármesteri tisztségre három független jelölt aspirál, Rubint Imre, Sári Ferenc, valamint Sőregi János, a régi elöljáró. A 9 fős önkormányzati testület tagjait 16, szintén független képviselőjelölt közül választhatja meg a csaknem 1.400 szavazásra jogosult. Köztük kilencen a feloszlott önkormányzatban is képviselők voltak, ők most ismét megpróbálkoznak a mandátum elnyerésével.

Pusztamonostor önkormányzata 2007 októberében, soron kívüli testületi ülésen oszlatta fel magát, a képviselők döntően a település pénzügyi nehézségei miatt kényszerültek erre a lépésre. A döntést elsősorban az motiválta, hogy a folyamatosan anyagi gondokkal küzdő falunak egy munkaügyi per miatt várhatóan több millió forintot kell majd kifizetnie.

A település háziorvosa ugyanis visszamenőleg kérte az önkormányzattól a mintegy másfél-két éves ügyeleti szolgálata után járó elmaradt díjat, és ebben az ügyben bírósághoz fordult. A testület úgy ítélte meg, képtelen felvállalni azt a többletterhet, ami a jelenleg is folyó per elvesztésével jár.

Az időközi választás egyfordulós, és a voksolás érvényessége nem függ a választáson részt vevő állampolgárok számarányától. A polgármester és a kilenc képviselő 2010 őszéig az lesz, aki a legtöbb szavazatot kapja a jelöltek közül.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását