2024. május 6. - Ivett, Frida

Tíz éve hunyt el Sonny Bono

Tíz évvel ezelőtt egy síbalesetben hunyt el az amerikai popzene egyik legjobb duettjének, a Sonny and Chernek a férfitagja, Sonny Bono. Kettejük közül kétségtelenül egykori felesége, a szép Cher volt a sztár, de nagy kérdés, hogy a hatvanas években fér
2008. január 3. csütörtök 11:27 - Hírextra

Salvatore "Sonny" Bono, aki a zene mellett élt-halt a sportért: kitűnő síző volt, teniszezett. Republikánus képviselő és étteremtulajdonos volt, 1998. január 5-én a kaliforniai South Lake Tahoe térségében fának rohant, és vélhetően azonnal belehalt sérüléseibe. A körülmények azért nem pontosan ismertek, mert holttestét csak órákkal a baleset után találták meg.

Bono 1935. február 16-án olasz bevándorlócsaládban született. A hatvanas évek elején került be a zenészkörökbe, Phil Spector producer biztatására kezdett dalokat írni. Egyik korai szerzeménye az angol Searchers együttes Needles and Pins című dala volt, amelyből milliónál többet adtak el - Angliában és az Egyesült Államokban is listás siker volt. Sonny Bono dolgozott a Righteous Brothers énekegyüttessel is.

Több szempontból is nagy változás következett be életében 1964-ben, amikor megismerte a hosszú, fekete hajú, szokatlanul mély hangú Chert, akivel megalakították híres duettjüket és összeházasodtak (Cher második felesége volt, közös gyermekük született. Válásuk után Bono újra nősült.) .

Nem túl hosszú, ám rendkívül sikeres évtized következett ezután a Sonny and Cher számára. A Good Times és az I Love You Ringo még nem volt az igazi, de a Baby Don,t Go, az I Got You Baby világsikert, vezető pozíciót hozott számukra a listákon. (Ez utóbbi évekkel korábban született, csak a megfelelő kiadóra várt.)

Sok más kedvelt slágerük volt a hatvanas években: a Little Man, a Just You, a 500 Hundred Miles, az All I Really Want To Do, az Unchained Melody és a Beat Goes On - valamennyi előkelő helyre került a listákon.

A hetvenes évek elején csökkent irántuk az érdeklődés, 1974-ban elváltak. Egy ideig szerepeltek még együtt a CBS televízió műsoraiban. Sikeres közös műsoruk címe The Sonny and Cher Comedy Hour volt.

Cher ünnepelt sztár lett, a világot behálózó turnéi során Budapestre is eljutott. Sonny először éttermet nyitott, majd politikával kezdett foglalkozni. Húsz évvel ezelőtt Palm Springs polgármesterévé választották, 1994-ben republikánus színekben a kongresszusba került, két évvel később újraválasztották.

Chert nagyon megviselte volt férje halála, elment temetésére, lemondta koncertjeit.
Bono, aki 1957-től több mint huszonöt éven át dolgozott a zeneiparban, énekesként soha nem aratott komolyabb sikert. Mindig hangoztatta magáról, hogy sokkal rosszabb előadó Chernél. Megjelent ugyan egy önálló CD-je, ezzel azonban nem keltett figyelmet. A fejfáján ez olvasható - And The Beat Goes On - utalva a Cherrel töltött szép közös évekre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását