2024. április 28. - Valéria

Jöhet a negyedik olimpia

Csütörtökön, az idei első világranglista megjelenésekor hivatalossá vált, hogy Tóth Krisztina pekingi kvótát szerzett, így készülhet pályafutása negyedik olimpiai részvételére - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ).
2008. január 3. csütörtök 14:02 - Hírextra

Az automatikus, selejtező nélküli indulási jogot meghatározó rangsorban, nemzetenként 2-2 versenyzőt számolva Tóth a 18. helyen végzett. Amúgy összesítésben a 30. helyen áll, míg Európa-bajnok társai, Póta Georgina és Lovas Petra is előkelő helyen szerepelnek a listán, az 50., illetve a 71. pozícióban.

Mindez azt is jelenti, hogy utóbbi két játékos is bizakodóan tekinthet az április eleji európai ötkarikás selejtező elé, ahol 11 kvóta talál gazdára (Pótát a legjobb négy között emelik ki, de Lovas is a 16-os kiemelési listán szerepel majd). Sikeres egyéni kvalifikációjuk a csapat részvételi jogát is jelentené (Pekingben 16 csapat indulhat).

A női világranglista érdekessége, mi több szenzációja, hogy öt évi uralkodás után most először nem Csang Ji-ning (Zhang Yining) az éllovas. Az olimpiai bajnoki cím védője 2003 januárja óta nem engedte át az első helyet másnak, ám most a tavalyi világbajnok, októberben Budapesten is vendégszerepelt Kuo Jüe (Guo Yue) neve szerepel elsőként.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását