2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Böllérverseny Napkoron

A hagyományos falusi disznóölést elevenítik fel január 12-én, szombaton, a napkori nemzetközi böllérversenyen, ahol várhatóan negyven hentes csapat méri össze tudását.
2008. január 3. csütörtök 12:38 - Hírextra

A hazai böllérek mellett eddig a szomszédos Romániából, Szerbiából és Ukrajnából is neveztek a versenyre hentesek - közölte Támba Miklós, a rendezvény főszervezője csütörtökön az MTI-vel.
Elmondta: negyven, sőt nyolcvan fős böllércsapat is nevezett a gasztronómiai rendezvényre, ahol neves szakemberekből álló zsűri értékeli a készült ételeket. Természetesen a versenyre kilátogató érdeklődők is megkóstolhatják majd azokat a Nyíregyházával szomszédos település Udvarház Fesztiválközpontjában.

A reggel 6.30 órakor kezdődő viadalon a zsűri előbb a fogópálinkát értékeli, amellyel egykor a sertéseket megfogó szomszédokat kínálták meg a falvakban.

Aztán a forralt bort zsűrizik, szintén íz, zamat, szín és hőfok alapján.

Majd a készülő toroskáposzta, később a hurka és kolbász kerül a szakemberek, valamint a vendégek asztalára, miközben szórakoztató program is várja az érdeklődőket az immár Európa-hírű napkori böllérversenyen.

A színpadon fellépnek fel népi együttesek, zenészek, énekesek, táncosok, köztük a neves Nyíregyházi Igrice és a Nagykállói Kállai Kettős Néptáncegyüttes is.

Kora délutántól pedig az úgynevezett mulatós program következik. A Váradi Roma Café Együttes, valamint a világjáró Márió is szórakoztatja majd a dáridó résztvevőit Napkoron.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását