2024. április 27. - Zita

Kozmann György a sikerekről - HANGOSHÍR!

Nemcsik Zsolt, Lontay Balázs, Szilágyi Áron, Decsi Tamás összeállítású együttes az év végi Sportcsillagok szavazáson csapatban az első helyen végeztek. Az Európa-bajnok női asztalitenisz csapatot előzte meg. A harmadik helyen a Kozmann György-Kolonics Gyö
2007. december 31. hétfő 14:55 - Hírextra
Igazából nehezen indult, Koloval kicsit nehezen pörgünk be az év során. A kezdeti versenyek nehezebben indultak, az Európa bajnokság közepesen sikerült, a világbajnokság is nehezen indult, de szerencsére a befejezés nagyon szép lett, így feltehettük a pontot az i-re.

Pont FM: Mennyire volt tervben, hogy ez az év így össze fog jönni?

Ez mindig az adott pillanattól függ. A világbajnokságra úgy érkeztünk, hogy nem voltunk a legjobb formában. Az 1000 méteres döntő után megcsappant az önbizalmunk, volt is némi szóváltás a Gyurival a két döntő között. Ezek után a gyengébbik számunkban, az 500 méteren még rosszabb eredményre számítottunk, így elég nagy meglepetés volt számunkra is. Előtte egy dobogós hellyel is kiegyeztünk volna, így persze sokkal boldogabbak vagyunk.

A Sportcsillagok gála további sorrendje: férfiak között Talmácsi Gábor motorversenyző nyert, aki idén gyorsasági motoros világbajnoki címet szerzett a 125 kcm-es kategóriában. A másodiknak Horváth Viktor öttusázót, míg harmadiknak Kulcsár Krisztián kardvívót szavazták meg a sportújságírók.

Szávay Ágnest lett az év női sportolója. A fiatal teniszező először kapta meg a díjat. A második helyen Kovács Katalin kajakozó, míg a harmadikon Csomor Erika triatlon-bajnok végzett. A tavalyi győztes Nagy Tímea idén nem került be a legjobbak közé.

Az edzők között Kuhárszky Zoltán, Szávay Ágnes edzője végzett az élen. Őt követi a tavalyi első, zsinórban hatszoros győztes Fábiánné Rozsnói Katalin, a női kajakosok edzője. A harmadik helyen Kulcsár Győző vívóedző végzett.

A szövetségi kapitányoknál a tavalyi győztes, Angyal Zoltán nyerte a díjat. A kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya ezzel ötödjére érdemelte ki az elismerést. A szavazás második helyezettje Kemény Dénes, a férfi vízilabda, a harmadik pedig Nébald György, a vívók kapitánya lett. A negyedik helyen Várhidi Péter, a magyar labdarúgó válogatott kapitánya végzett.

A szövetség emellett posztumusz év sportolója díjat ítélt Puskás Ferencnek és Papp Lászlónak is, akik életükben sohasem kapták meg az elismerést.
Forrás: Pont FM 88.1 Rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását