2024. április 29. - Péter

SZDSZ: A népszavazás kevés a kormányváltáshoz

Nem elég nemet gondolni, el is kell menni a népszavazásra - ez az SZDSZ év végi és újév indító üzenete az emberek számára. Vasárnap délután, a Nyugati téren leplezték le a liberálisok szokásos évzáró plakátjukat, amelyen a legfontosabb célkitűzésüket foga
2007. december 30. vasárnap 17:13 - Hírextra
2008 legfontosabb feladata az lesz, hogy meggyőzzük az embereket arról, hogy el kell menniük a népszavazásra, és nemmel kell voksolniuk a kérdésekre - jelentette be a szabad demokraták ügyvivője. Wittinghof Tamás azt mondta, ez most nem csak a plakát, hanem a hazugságok leleplezése is.

Wittinghof Tamás szerint a jövő év legfontosabb eseménye kétségtelenül a népszavazás lesz. Úgy gondolja, hogy az ellenzék nem szakmapolitikai kérdéseket fogalmazott meg, hanem céljuk a kormány megbuktatása. Az SZDSZ-nek arról kell meggyőznie az embereket, hogy a kórházi napidíj, a vizitdíj és a tandíj megkérdőjelezésével nem lehet kormányt buktatni. Természetes, hogy a lakosság fél a változásoktól, a rendszerváltás óta egyik kormány sem mert nyúlni a nagy elosztórendszer struktúrájához - tette hozzá az ügyvivő. Most az lesz a feladat, hogy elmagyarázzuk az embereknek, hogy a reformokra szükség van, és az ő érdekeiket szolgálják - mondta Wittinghof Tamás.

Léderer András, az Új Generáció elnöke a tandíj mellett emelt szót. Úgy gondolja, az megint csak egy újabb hazugság, hogy most ingyenes a felsőoktatás. 1994-ben éppen a Fidesz fogalmazta meg programjában a tandíj bevezetésének fontosságát - emlékeztetett az elnök. Léderer András elmondta, hogy az új rendszer az igazságosságról szól, arról, hogy a jobb tanulónak kevesebbet kelljen fizetni, mint annak, aki gyengébben teljesít. A tandíj azt is szolgálja, hogy a hallgató végre úgy érezze, hogy egy szolgáltatást kap, az egyetem van őérte, és nem fordítva.

A vasárnap délutáni eseményen részt vett Szabadai Viktor is, az SZDSZ budapesti elnöke. Ő arra hívta fel a figyelmet, hogy tudni kell nemet mondani a demagóg politikára. Azt mondta, hogy aki a kórházi napidíj és a vizitdíj ellen szavaz, az a fenntartható magyar egészségügy ellen szavaz. Beszélt arról is, hogy Pest megyében hamarosan elkezdődik a helyi szintű népszavazások kiírása, amikor Pest megye és Budapest szétválasztásáról lehet majd dönteni. Szabadai Viktor szerint ez ugyanolyan felelőtlenség, mint a Fidesz-KDNP népszavazási kezdeményezése. Mint mondta, nem lehet szétszakítani összetartozó dolgokat.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását