2024. május 3. - Tímea, Irma

Az egyforintos beváltás kész ráfizetés

Aki 150 egyforintost akar beváltani a postán nagyobb címletre, gyakorlatilag üres zsebbel távozhat, de a legtöbb bankfiókban sem jár jobban; a forgalomból kikerülő érméket ezért inkább csekk befizetésére vagy jótékony célra érdemes felhasználni - olvashat
2007. december 29. szombat 07:42 - Hírextra
Aki eddig befőttesüvegben, vázában gyűjtötte az egy- és kétforintosokat, az most legfeljebb jótékony célra adományozhatja az érméket, vagy veszi a gázszámláját, és forintonként leszámolja a postán a sárga csekken szereplő összeget - állapítja meg a lap.

A szabály az, hogy száz darab érméig kötelesek a Magyar Posta és a pénzintézetek nagyobb címletre váltani a forgalomból 2008. március elsejével kikerülő érméket. E felett pedig díjat szedhetnek. A posta például a századik darab után érménként 1,99 forintot számol fel, vagyis például 150 darab egyforintos beváltásakor gyakorlatilag az ember nem kap pénzt, e felett pedig még fizetnie is kell a beváltásért.

Sem a posta, sem a kereskedelmi bankok nemigen kíván bajlódni a gazdaságban is feleslegessé vált aprópénzek számolgatásával. A felhalmozott érméket ezért célszerű a jegybankba vinni. Itt bárki beválthat díjmentesen legfeljebb ötezer darab kétforintost és tízezer darab egyforintost.

Ennél nagyobb mennyiséget egyszerre csak jótékony célú gyűjtés esetén vált be a Magyar Nemzeti Bank (MNB) díjmentesen, és egy szervezet havonta csak egyszer élhet ezzel. Emellett felhívják a figyelmet arra, hogy ellenőrizhetik, valóban jótékony célt szolgál-e majd a szóban forgó összeg - olvasható a cikkben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását