2024. április 28. - Valéria

A BKV rendet tesz

A BKV hosszú évekig nem nézett szembe a járműveit melegedőnek használó hajléktalanok okozta problémával, februártól viszont biztonsági őrökkel igyekeznek betartatni az utazási szabályzatban foglaltakat, például azt, hogy az utas ruházatával és egyéb módon
2007. december 29. szombat 07:46 - Hírextra
Februártól minden éjszakai járaton őrök vigyázzák a rendet és a kulturált utazási körülményeket - tudta meg a lap Regőczi Miklóstól, a BKV kommunikációs vezérigazgató-helyettesétől. A szigorítást azonban nem a hajléktalanok ellen, hanem az utazási rend betartása, és elsősorban a fizető utasok érdekében vezeti be a szolgáltató - szögezte le Regőczi.

Az éjszakai járművön utazó őrök - buszonként akár 2-3 is - ugyanis csak azokat az érvényes, 350 forintos éjszakai jeggyel vagy bérlettel rendelkezőket engedik felszállni, akik megfelelnek az utazási szabályzatnak is: ruházatukkal és egyéb módon sem szennyezik mások öltözetét és a járművet - olvasható a cikkben.

A lapnak nyilatkozva Gurály Zoltán, a Menhely Alapítvány szóvivője elmondta: azzal sem lehet vitatkozni, ha a nem megfelelő öltözetben és higiénés állapotban lévőket sem látja szívesen járatain a cég. A szakember szerint viszont nehezen mérhető, hogy mi számít szennyezettnek, illetve mi számít kárnak, amelyet a nem megfelelő állapotú utas okozhat. Az is kérdéses, hogy a BKV-ellenőrök vagy biztonsági emberek kérhetik-e a jegyet mindenkitől, aki lemenne a metróba, vagy felszállna egy buszra - mondta, utalva arra, hogy a 65 év felettiek például ingyen utazhatnak.

Éppen ez a korosztály ugyanis az, amelynek képviselői között sok a szerényebben öltözött vagy ápolatlanabb ember, akik egyébként nem hajléktalanok, csak egyszerűen szegények. Őket pedig igazán méltánytalan volna kizárni az utazásból - tette hozzá Gurály Zoltán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását