2024. április 25. - Márk

Elmentek Dakarba

Péntek reggel a Kossuth téren elbúcsúztatták a 2008-as Dakar-ralin résztvevő magyar indulókat. A piros-fehér-zöld színeket képviselő valamennyi egység felvonult a Parlament előtt és a pár száz fős közönség kedvéért még a motorok is felbőgtek.
2007. december 28. péntek 11:40 - Hírextra
A búcsúztatóra azért pénteken került sor, mert a felszereléseket, kamionokat már délután kiszállítják trailereken a január 5-ei rajt helyszínére, Lisszabonba. A versenyzők január 2-án kelnek útra és 3-án lesz a gépátvétel.

"Nem aggódok a biztonsági kérdések miatt. Ettől függetlenül persze hallottunk a francia család mauritániai tragédiájáról, de nem szabad ezzel foglalkoznunk, mert akkor megosztódik a figyelem és az a Dakaron végzetes lehet" - mondta Palik László, a négy magyar autós páros egyikének pilótája.

A hetedik Dakar-ralijára készülő ismert televíziós személyiség arról is beszélt, hogy pályafutása során ez lesz a legnehezebb verseny:
"Mauritániában két nap is sok, nemhogy nyolc. Ott a legkiszámíthatatlanabb a sivatag a homok. Azt a részt túl kell élni. Amíg addig másodpercekben, percekben mérhető a különbség, ott órákban".

A 30. Dakar-rali során a versenygépek 9273 km-t tesznek meg, ebből 5736 km a gyorsasági szakasz. A rajtceremóniát január 5-én Lisszabonban tartják, majd következik négy marokkói szakasz, kilenc nap Mauritániában (egy szünnappal) és kettő Szenegálban, ahol január 20-án ér véget a verseny.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását