2024. április 19. - Emma

Új és erős influenzavírus jelent meg hazánkban

Olyan influenzavírus jelent meg Magyarországon, amelyet 2006-ban fedeztek fel, és most először bukkant fel nálunk - adta hírül az RTL Klub Híradója. Az országos tisztiorvosi szolgálat szakembere szerint az oltóanyagok védenek ellene, de oltás nélkül a fia
2007. december 27. csütörtök 19:40 - Hírextra
December eleje óta egyre több az influenzás beteg az országban, elsősorban a fővárosban, Pest megyében és a Dunántúlon, főként Pécs környékén. Bár még nincs járvány, rengeteg gyereket és fiatalt fertőzött meg a vírus. A leggyakoribb panasz a 39-40 fokos láz, és az erős köhögés.

Tömeges megbetegedésre az ünnepek után, januárban lehet számítani. Különösen azért, mert az influenzavírusnak egy új változata jelent meg az országban.

Akkor szokott előfordulni, hogy zömében fiatal felnőttek fertőződnek meg, amikor olyan vírustörzs jelenik meg, amely eddig elkerülte az országot - mondta Szolnoki István, a járványügyi főosztály helyettes vezetője.

Az orvosok azt javasolják, mindenki oltassa be magát influenza ellen még szilveszter előtt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását