2024. április 23. - Béla

Békákat kukkolhatunk a neten

Béka valóságshow indult az interneten. A Miskolci Vadaspark afrikai ökörbékájának életét folyamatosan nyomon lehet követni a világhálón is. A béka mindennapjairól naplót is vezetnek. Ebben az állatot veszélyeztető dolgokra is szeretnék felhívni az interne
2007. december 27. csütörtök 16:25 - Hírextra
Egy afrikai ökörbéka lett a szerencsés kiválasztott, életét most már folyamatosan nyomon követhetik az érdeklődők és a természetbarátok a világhálón. Megfigyelhetik a békát evés, alvás vagy pihenés közben - mondta el a Független Hírügynökségnek Csótai Gergely, az oldalt létrehozó Borsod Web Kft. ügyvezető igazgatója. A különleges valóságshow február végéig látható az interneten.

A béka mindennapjairól naplót is vezetnek. Ebben az állatok életét veszélyeztető dolgokra is szeretnék felhívni az érdeklődők figyelmét az internetes oldal létrehozói. A szakemberek szerint ugyanis a dinoszauruszok óta egyetlen állatfaj sem volt olyan veszélyben, mint most a kétéltűek, s hatezer fajból kétezer a kihalás szélén áll.

A környezetváltozás veszélyezteti a fajok életét, csökkent az élőhelyük és táplálkozási lehetőségeik is - mondta Pilcz Olivér, a Miskolci Vadaspark vezetője. Éppen ezért a 2008-as év az állatvédő világszervezetek javaslatára a kétéltűek, azon belül is a békák éve lesz.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását