2024. április 28. - Valéria

A Nagy Fagyás

A nagy fagyás címmel lesz hallható a Magyar Rádió szilveszteri műsora december 31-én, hétfőn az MR1 Kossuthon 20,35-től éjfélig. Sinkó Péter, a Rádiókabaré szerkesztője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy korosztályváltás zajlik a kabaré háza táján, ezt hiv
2007. december 27. csütörtök 15:50 - Hírextra
Az úgynevezett stand-up műfajjal egy új korosztály mutatkozik be, az idei műsor 21 számából 12 az ő nevükhöz fűződik. A legidősebb szereplő Sándor György humoralista, aki jövő áprilisban ünnepli 70. születésnapját, míg a legfiatalabb a 22 éves Kiss Ádám.

A szilveszteri kabaré szereplői közt ott lesz például Csala Zsuzsa, Gálvölgyi János, a L,art pour l,art Társulat, Bajor Imre, Nagy Bandó András, Nádas György és Heilig Gábor.

A Rádiókabaré mostani formájában pontosan 40 éves. Első adása még a Rádió kabarészínháza címmel ment 1967 szilveszterén. A 70-es évektől hallható a havi rendszerességgel jelentkező rádiókabaré.

Az első konferansziék között volt például Sinkovits Imre színész és Várkonyi Zoltán rendező, de szerepelt műsorközlőként Latinovits Zoltán, Básti Lajos, Gobbi Hilda és Major Tamás is. Aztán jöttek az újságírók, de a szilveszteri kabarékat Komlós János, Verebes István majd Fábry Sándor konferálta.
1974-től kezdődtek a Humorfesztiválok. A nyolc évente megrendezett tehetségkutatókon feltűnt humoristák készítik a mai napig a rádiókabarékat.

A BÚÉK 2008 - A nagy fagyás című szilveszteri kabarét 2008. január 5-én, szombaton ismétli meg az MR1 Kossuth 8 óra 33 perctől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását