2024. április 27. - Zita

Kirúgták a csövest

Kitette az Irgalmas Szamaritánus Menny menhely egy hajléktalan szűrét, mert a férfi az Üdvhadseregnek gyűjtött karácsonyi pénzadományt egész nap ahelyett, hogy munkát keresett volna magának.
2007. december 2. vasárnap 10:03 - Hírextra
Az eset az Egyesült Államokban, Barre városában történt. A 48 éves hajléktalan egy nagyáruháznál gyűjtött pénzt a rászorulóknak az Üdvhadsereg perselyébe csengőlengetőként reggel nyolctól este hatig. A húsz férőhelyes - szállást, ruhát, ételt adó - menhely vezetője nem nézte jó szemmel, hogy álló nap adományt gyűjt, ahelyett, hogy munkát és szállást keresne magának.

"Nem tudom elfogadni, hogy valaki másokon segítsen, miközben magán képtelen. Alapszabály nálunk, hogy minden kliensünk reggel hétkor elindul munkát keresni. Ha valaki naponta tíz órán át nem tesz ezért semmit, mindegy hogy a lábát lógatja vagy az Üdvhadseregnek dolgozik, megszegi szabályzatunkat" - dohogott a menhely főnöke.

A segélyhelyen egyébként átlagosan 29 napot tölt egy hajléktalan, az Üdvhadseregnek gyűjtő viszont már május óta ott lakott.

"Nem haragszom a menhely vezetőjére, bár nem érzem teljesen helyénvalónak a dolgot" - mondta a másoknak kéregető, aki a következő felirat alatt lengette csengőjét:
"A szükség nem ismer évszakot".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását