2024. április 20. - Tivadar

Elöregedő utak lassítják a közlekedést

Kilencven helyett csak 60-nal vagy annál is lassabban lehet közlekedni évek óta a Békés megyei Medgyesegyháza környékén a rossz útburkolat miatt. Magyarországon összesen 1275 kilométernyi közúthálózaton lassítják táblák a forgalmat a rossz útburkolat miat
2007. december 26. szerda 16:41 - Hírextra
Medgyesegyházán a közútkezelő már több éve kihelyezte az egyenetlen úttestet jelző és a sebességet korlátozó táblákat. A településen környékén 90 helyett maximum hatvannal lehet közlekedni a rossz utak miatt.

Nagy Béla polgármester elmondta: az utak a karbantartás hiánya miatt mentek tönkre, ezért beperelték a közútkezelőt. A bíróság azonban elutasította a keresetet. Egy szakértői jelentés szerint ugyanis a falu környéki utak nem a javítás elmaradása miatt rosszak, hanem mert a burkolat elöregedett.

Magyarországon jelenleg 1275 kilométernyi olyan út van, ahol a rossz burkolat miatt táblákkal kell lassítani a forgalmat, hogy ne történjen baleset.
A szakemberek becslése szerint az állami közúthálózat teljes felújítására ezer milliárd forint forrásra volna szükség. Idén az állami közútkezelő a 30 ezer kilométeres úthálózat felújítására azonban csak alig kilenc milliárd forintot költhetett a költségvetésből.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását