2024. április 20. - Tivadar

Nyugalomba vonult nyugtatömbök

Január elsejétől már csak azok a számla-, nyugta- és egyszerűsítettszámla-tömbök használhatók, amelyeket 2007. július 1 után hoztak forgalomba, a már megkezdett régi nyomtatványokat le kell zárni és megőrizni egy esetleges adóellenőrzéshez.
2007. december 25. kedd 14:53 - Hírextra
Tavaly ősszel rendelkezett úgy a Pénzügyminisztérium, hogy az akkor használt számlák és nyugták ez év végéig érvényesek, de a nyár közepétől már csak az APEH által engedélyezett sorszámtartományba tartozó bizonylatok hozhatók forgalomba. A régi és az új sorszámrendszer között alig van különbség. Az adóhivatal által példaként bemutatott változás a következő: a 2007-re érvényes régi AA7N-A123456, a 2008-ra engedélyezett új AA8NA1234567. Vagyis megszűnik a kötőjel az ötödik karakterben, és a számsor egy taggal bővül.

A 2007. január elseje előtt nyomtatott, de használatba nem vett tömbökre viszont eltérő szabály vonatkozik. Ezeket utólag is ellenőrizhetően, dokumentáltan, az erre érvényes előírásoknak megfelelően 2008. január 31-éig ki kell selejtezni.

Fontos tudni, hogy aki 2008-ban már megszűnt régi számlát bocsát ki, illetve fogad be, annak gondoskodnia kell ennek törléséről és helyes számláról. A régi sorszámú papír nem ér semmit, nem alkalmas a számlákhoz kapcsolódó jogok szerzésére (például költségek elszámolása) és kötelezettségek teljesítésére (például bevétel igazolása).
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását