2024. május 16. - Mózes, Botond

Az USA legnagyobb földesura

Ted Turner nemcsak a kommunikációs ipar egyik, filantróp hajlamú nagyágyúja, hanem egyben az Egyesült Államok legnagyobb földbirtokosa, 800 ezer hektár tulajdonosa. Egy minapi árverésen képviselői 10 millió dollárt fizettek egy 10 ezer hektáros nebraskai
2007. december 25. kedd 13:29 - Hírextra
A CNN gazdájának ezen kívül földjei vannak Új-Mexikóban, Montanában és Dél-Dakotában.

A farmerek kezdetben arra gondoltak, hogy Turner szabad idejében gazdálkodó akar lenni. Most azonban elkezdtek nyugtalankodni és földvásárlásainak okairól több feltételezés jelenik meg az interneten és a helyi lapokban - írta az El País című spanyol napilap.

Egyesek szerint meg akarja szerezni az ogallalai földalatti vízgyűjtő feletti egész területet. A világnak ez a legnagyobb vízgyűjtője nyolc állam területére terjed ki és az öntözéses gazdálkodás számára nélkülözhetetlen. Mások szerint természetvédelmi parkot akar létesíteni ebben a zónában és a szövetségi államnak akarja ajándékozni. Ezzel pedig az egyes államokat károsítaná meg, mert így elesnének az ingatlanadóból származó bevételektől.

Turner szóvivői útján cáfolta a mendemondákat, azzal nyugtatva az aggódó farmereket: a nagymogul egyszerűen csak állattenyésztő akar lenni.

Az utóbbi öt évben Ted Turner arra használta 2 milliárd dollárjának egy részét, hogy természetvédelmi parkokat létesítsen, sokat közülük saját földjein. Ezeken élnek a világ legnagyobb bölénycsordái. Védett zónákat hozott létre saját pénzén a dél-amerikai Patagóniában is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását