2024. április 19. - Emma

Rég nem látott kamiondugó hazánkban!

Több kilométer hosszon állnak kamionok Záhonynál a magyar-ukrán határhoz vezető úton; a helyi védelmi bizottság meleg teát oszt a sofőröknek - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője vasárnap reggel az MTI-vel.
2007. december 23. vasárnap 11:00 - Hírextra
A teherjárművek előző este óta torlódtak fel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 4-es főúton. Vasárnap reggelre már mintegy 12 kilométer hosszon vesztegeltek a jórészt hazafelé tartó ukrán, illetve orosz kamionok - mondta Dobson Tibor.

A megyei védelmi bizottság mobil wc-ket állított fel az út mentén, míg a katasztrófavédelem és a vöröskereszt munkatársai forró teával kínálják a sofőröket.

Orodán Sándor, a határőrség szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy a több kilométeres kamionsor kialakulásában szerepet játszott a december 21-ei schengeni határnyitás. A járművek azóta ellenőrzés nélkül léphetnek be Ausztria, Szlovákia és Szlovénia irányából, így az Ukrajna felé tartó kamionforgalom egyszerre zúdult rá a záhonyi határátkelőre.

Megjegyezte azt is, a magyar-ukrán kétoldalú egyezmény értelmében Ukrajna azt vállalta, hogy óránként legkevesebb húsz kamiont enged be az országba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását