2024. május 2. - Zsigmond

Legalább 118 SZDSZ-es vezető kap jövedelemkiegészítést

Heti Válasz összesítése szerint legalább 118 szabad demokraták által delegált vezetőnek kellene lemondania az állam által folyósított mellékjövedelméről, ha az SZDSZ kilép a koalícióból - derül ki a lap csütörtökön megjelenő, az MTI-hez szerdán eljuttatot
2008. április 16. szerda 17:56 - Hírextra
A cikk azzal foglalkozik, hogy a liberális delegáltak állami vállalatok igazgatósági vagy felügyelőbizottsági tagjaként, regionális fejlesztési tanácsok elöljárójaként vagy más közfunkciók után jövedelemkiegészítést vehetnek fel.

A hetilap kiszámolta, hogy a 118 szabad demokrata delegált összesen 149 állami tisztséget foglal el. Sokan az erdészettel-vadásztatással foglalkozó részvénytársaságoknál kaptak megbízatást, például Kóródi Mária volt környezetvédelmi miniszter és a tárca egykori államtitkára, Gombos András.
A lap hivatkozik Horn Gábor egy, az Indexnek adott interjújára, amelyben a szabad demokrata ügyvivő arról beszélt, hogy a párt nem vezet nyilvántartást az érintettekről.

A Heti Válasz állítása szerint ezért csak azokat tudták lajstromba venni, "akikről bizonyítható, hogy pártalapon delegálták őket, illetve az elnök, Kóka János lekötelezettjei".

Az újság szerint, miután a posztokat informális koalíciós alkuk eredményeként osztották szét, kijelenthető, hogy az említett 118-nál jóval több alapember került be "SZDSZ-kontóra" az állami igazgatóságokba, bizottságokba, ám nem mindenki esetében lehet igazolni a párthátteret.
A Heti Válasz számításai szerint a nevesebb állami társaságok igazgatósági tagjai - a költségtérítésen túl - havi 100 és 270 ezer forint között, elnökei 170 és 700 ezer forint között keresnek, a felügyelőbizottsági tagságért pedig 100-250 ezret kaphatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását