2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A csábító pillangó

A csábító pillangó címmel Ruzante reneszánsz komédiáját mutatja be a Kovátsműhely január 31-én a budapesti Szépművészeti Múzeumban, a 2008-as Reneszánsz év alkalmából megnyíló kiállítás, A Mediciek fénykora kísérőrendezvényeként.
2007. december 23. vasárnap 09:32 - Hírextra
Az előadás a commedia dell,arte eszközeivel, mobil díszlettel, karakteres mozgásokkal, erős sminkekkel, dalokkal, és élő zene kísérettel egy harsány és őszinte kort idéz meg, amelybe egy kicsit ma is visszavágyik az ember - írta Fodor Krisztina sajtóreferens.

A Kovátsműhely célja egy olyan vásári komédia létrehozása, ami később bárhol - szabadtéren, színházban, múzeumban, iskolában vagy akár az utcán is - előadható.

A bemutató helyszíne a Szépművészeti Múzeum reneszánsz csarnoka lesz, amely méreteivel és oszlopaival is megidézi a kort.

A komédiát Fábri Péter fordította, a dalokat Várkonyi Mátyás és Fábri Péter írta. A mozgást Sándor Dávid és Kováts Kriszta, a díszletet és a jelmezeket Ruttka Andrea tervezte, az előadást Kováts Kriszta rendezte.

A produkcióban fellép Kecskés Tímea, Lázár Balázs, Kováts Kriszta, Járai Máté és Sándor Dávid, közreműködik Dabasi Péter (mandocsello) és Perger Guszty (ütőhangszerek).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását