2024. március 29. - Auguszta

Többe kerül a vízum

A Belarusz Köztársaság szombattól megemeli beutazó vízumainak konzuli díját a Schengen-zónához újonnan csatlakozott országok állampolgárai számára - értesült az MTI a budapesti fehérorosz nagykövetség közleményéből.
2007. december 22. szombat 14:22 - Hírextra

A vízumdíjak emelése a nagykövetségi indoklás szerint válaszlépés arra, hogy a schengeni határok kiterjesztése következtében a Belarusz Köztársaság polgárainak magasabb díjat kell fizetniük egyes közép- és kelet-európai országokba történő beutazáskor. A közlemény azt is megemlíti, hogy Brüsszel nem reagált az Európai Unió és a Belarusz Köztársaság polgárainak kölcsönös beutazási lehetőségét célzó fehérorosz javaslatra.

A dokumentum szerint magyar állampolgárok december 22-től 20 eurót kötelesek fizetni az egyszeri beutazásra jogosító átutazó vízumért, 35 eurót a kétszeri átutazó belépőért, míg a többszöri átutazó belépés 75 euróba kerül. A 90 napig érvényes, rövid tartózkodásra jogosító vízum díja 60 euro, a többszöri, hosszabb tartózkodást biztosító vízum 150 euro. A csoportosan, rövid kirándulásra érkezőknek 10 eurót kell fizetniük az egyszeri belépésért.

A vízumok ügyintézése öt munkanapot vesz igénybe; sürgősséggel - 48 órán belül - történő vízumkiadás esetén a díjtétel dupláját kell megfizetni.

Tizenhat éven aluli gyermekek számára a vízumkiadás díjmentes.

A közlemény megjegyzi ugyanakkor, hogy a magyar állampolgárságú kamionsofőrök részére jelenleg érvényben lévő egyszerűsített vízumkiadási eljárást a nagykövetség a továbbiakban is fenntartja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását