2024. április 27. - Zita

Homofób ellenzék? - SZDSZ-közlemény

A Fidesz-KDNP terézvárosi frakciója egyenértékűnek tartja a Magyar Gárda menetelését a Meleg Büszkeség Napján tartott utcai felvonulással. Az ellenzéki képviselők ugyanis csak akkor lennének hajlandóak elutasítani a Magyar Gárdát, ha a homoszexuálisokat i
2007. december 21. péntek 16:55 - Hírextra
2007. december 20-i ülésén tárgyalta a terézvárosi képviselőtestület azt a javaslatot, hogy határozatban nyilvánítsák nem kívánatos szervezetté a Magyar Gárdát, elutasítva a szélsőségeket, a kirekesztést, az idegengyűlöletet és az ezt kifejező cselekedeteket. A kerületvezetés célja, hogy az ilyen megmozdulások ellen az önkormányzat minden lehetséges eszközzel lépjen fel.

Az ellenzék szerint azonban a Magyar Gárda menetelése egyenértékű a Meleg Büszkeség Napján tartott utcai felvonulással. Ez utóbbit is megpróbálták ugyanis kirekeszteni a kerületből, de mivel ez nem sikerült, kivonultak a képviselőtestület üléséről. Már csak azt nem tudjuk, ez vajon azért történt-e, mert a Fidesz-KDNP ismét felsült a Magyar Gárda eszmeiségének kozmetikázásával, vagy azért, mert annyira kínos a képviselőtársuk indítványa, hogy jobbnak látták szemlesütve távozni.

A történet kísértetiesen emlékeztet arra, amikor az Fidesz-KDNP a Fővárosi Közgyűlés 2007. augusztus végi ülésén a Magyar Gárdát csak Che Guevarával együtt utasította volna el. Ekkor is, akárcsak tegnap, az ellenzék döntés helyett elhagyta az üléstermet, hallgatólagosan támogatva a szélsőséges félkatonai szervezet elveit és tetteit.

Markocsány Zoltán
frakcióvezető, SZDSZ
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

2007. december 28. 22:05

Szerencsétlen, sajnálatraméltó,torzszülötte az emberi fajnak:gyolo! Ilyen átkozódó, gyülölködő szavakat igaz magyar, hívő ember nem ír le. Milyen ember az ilyen?! A Magyar Gárda pont az ilyen torzókra szeretné felhívni a figyelmet: a bűnözőkre, a pedofilokra, a lelki nyomoroncokra, ahova te is tartozol. Sajnállak.
gyolo
2007. december 21. 23:24
Markocsány Zoltán
frakcióvezetőnek, SZDSZ
Te beteglelkű! Te a Magyar Nemzetnek nagyobb kárt teszel az ilyen gusztustalan megnyilvánulásoddal, mint akármelyik háború, amit ez a Nemzet elszenvedett az itt eltöltött 1100 év alatt. Meg tudnád mondani te beteglelkű, hogy hogyan mered ilyen csúsztatással összemosni a gárda magyarság mentő tevékenységét a buzik felvonulásával? Én mint egészséges és családos ember azért nevelem a gyermekem, hogy tovább vigye a családunk nevét. Megpróbálom úgy nevelni, ahogy engem neveltek a szüleim. Családban, egy férfi egy nő, évtizedeken keresztül. És akkor jönnek az olyanok mint ti, és buzifelvonulást rendeztek, és még büszkék is vagytok (mint az a nyomorult szetey nevű beteges állat). A média (ami szintén tele van olyanokkal mint ti) meg természetesen beszámol erről, nem foglalkozik azzal, hogy mit mond a szerencsétlen szülő a gyermekének, hogy mit csinálnak ott a tévében?
Nem tudom, hogy van-e családod te féreg, de azt kívánom, hogy egy nap álljon eléd azzal, hogy buzi. És a családotok úgy haljon ki utód nélkül a magyar földről mintha soha nem is lettél volna itt.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását