2024. április 29. - Péter

Az év legjobb színésze

Az amerikai film- és televíziós színészek céhe (SAG) nyilvánosságra hozta csütörtökön Los Angelesben idei díjai jelöltjeit különböző kategóriákban, s erre a díjátadó ceremóniára januárban az írósztrájk ellenére sor is kerülhet. A céh nemcsak a filmvásznon
2007. december 21. péntek 10:42 - Hírextra

A mozifilmek közül a Nem vénnek való vidék (No Country for Old Men), a 3:10 to Yuma, az Amerikai gengszter (American Gangster), az Út a vadonba (Into the Wild) vagy a Hairspray - Hajlakk viheti el ezt a pálmát.

A filmvászon legjobb színésze George Clooney, Daniel-Day Lewis, Ryan Gosling, Emilie Hirsch vagy Viggo Mortensen lehet, míg a legjobb színésznő címért Cate Blanchett, Julie Christie, Marion Cotillard, Angelina Jolie és Ellen Page versenyez.

A televíziós díjak sora hosszabban húzódik, mivel itt külön értékelik a drámai és vígjátéki filmeket és sorozatokat. A szereposztást tekintve a drámáknál a Grace klinika, a Maffiózók, a Boston Legal, a The Closer és a Mad Men jutott be a jelöltek közé, a komédiák közül pedig a Született feleségek, Az iroda, a Címlapsztori, a 30 Rock vagy az Entourage lehet majd a befutó.

A SAG ítéletére azért is figyel a világ, mivel rendszerint hatással vannak az Arny Glóbusz- és Oscar-jelölésekre.

Az ünnepélyes díjátadót január 27-re hirdette meg a testület, s ezt a ceremóniát úgy tűnik a tervezett rendben meg is tudják tartani, dacára az írósztrájknak, ami miatt egyelőre az Arany Glóbusz- és az Oscar-gála sorsa bizonytalan. Az SGA szolidaritását ugyanis akceptálta a sztrájkoló Amerikai Írók Céhe (WGA), és engedélyezte egy tagjának, hogy megírja a műsor szövegét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását