2024. május 12. - Pongrác

MSZP: Senki sem marad ellátás nélkül

Senki sem marad ellátás nélkül az új egészségbiztosítási rendszerben, minden embernek joga van a megkülönböztetés nélküli gyógyuláshoz - mondta Vojnik Mária, az MSZP egészségpolitikusa frakciótársával, Tukacs István közösen tartott csütörtöki budapesti sa
2007. december 20. csütörtök 13:28 - Hírextra

Vojnik Mária hangsúlyozta: a befizetés és a szolgáltatás igénybe vétele között nincs összefüggés, tehát egy nagyon beteg, vagy egy idős embernek is joga van a megkülönböztetés nélküli gyógyuláshoz.

A szocialista politikus kitért arra is, értetlenül állnak Éger Istvánnak, a Magyar Orvosi Kamara elnökének a napokban tett nyilatkozata előtt, mely szerint ott fognak betartani a törvénynek, ahol tudnak. Vojnik Mária ezzel kapcsolatban feltette a kérdést: hogyan tud betartani egy orvos. Nem nyitja ki a rendelőjét? Nem ír fel gyógyszert? - sorolta a kérdéseket.

Hozzátette, minden egészségügyi dolgozó az ellátásban lesz érdekelt.

Tukacs István a sajtótájékoztatón arról beszélt, szigorú állami kontroll érvényesül az új egészségbiztosítási rendszerben: meg van határozva, hogy a pénztáraknak mekkora minimális tőkével kell rendelkezniük, a bevétel nagy részét egészségügyi fejlesztésekre kell fordítani, valamint három évig nem lehet kivenni osztalékot.

A szocialista képviselő bírálta a Fideszt, mert - mint mondta - programjukban "hat egész mondattal" foglalkoznak az egészségbiztosítási rendszerrel. Hozzáfűzte: amit ezek tartalmaznak, benne van a törvényben is.

Az MTI befektetőket érintő kérdésére válaszolva Tukacs István elmondta, biztos abban, hogy lesznek olyan befektetők, akik a szigorú feltételeket tudják teljesíteni, és meg fognak jelenni az egészségbiztosításban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását