2024. április 20. - Tivadar

Húszmilliárdos támogatás érkezik

Fejlesztési keretmegállapodást írt alá csütörtökön Bernben Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter a svájci államfővel és a gazdasági miniszterrel. A szerződés értelmében Svájc 130,7 millió frank, azaz körülbelül 20 milliárd forint ért
2007. december 20. csütörtök 16:26 - Hírextra
Svájc - népszavazáson is megerősítve - az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott 10 országnak nyújt 5 éven át összesen egymilliárd frank (155 milliárd forint) fejlesztési hozzájárulást, amiből Magyarország 20 milliárdot kap.

Az első kiírások 2008 nyarán várhatók, az utolsó kifizetések határideje 2017. június 14-e. A pályázatok gazdája a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

A svájci támogatás legalább 40 százalékát a leghátrányosabb helyzetű észak-magyarországi és és észak-alföldi térségre fordítják. A svájci állam kikötötte azt is, hogy a pénz 70 százalékát 8 megjelölt nagy terültre kell koncentrálni. Az első két évben Magyarország legfeljebb a teljes keret 80 százalékára vállalhat garanciát, a maradék egyötödről a második év értékelése után döntenek.

A 20 milliárdos svájci támogatást nagyobb projektekre kell költeni, az egyes önálló fejlesztések alsó összeghatára egymillió frank (155 millió forint), kisebb beruházásokból összegyúrt programok esetében a küszöbérték 4 millió frank (612 millió forint). A projekteket Magyarország választja ki, de a svájci félnek jóvá kell hagynia mindegyiket.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását