2024. május 2. - Zsigmond

Aláírásgyűjtéssel a Magyar Gárda ellen

A Hátrányban Élőket Segítők Egyesülete szerdán déltől aláírásgyűjtést kezd, amellyel a Magyar Gárda léte és annak tevékenysége ellen kívánnak tiltakozni - jelentette be Nagy Andrásné, az egyesület elnöke Debrecenben tartott sajtótájékoztatójukon.
2007. december 19. szerda 13:36 - Hírextra

Az egy éve alakult egyesület Hajdú-Bihar megyén kívül Budapesten és Borsod megyében küzd minden hátrányos helyzetű emberért - tudta meg az MTI az egyesület vezetőjétől szerdán.

A sajtótájékoztató után rögtön megkezdett aláírásgyűjtési akcióról Nagy Andrásné elmondta: azzal szeretnék felhívni minden jóérzésű magyar állampolgár figyelmét, hogy a Magyar Gárda tevékenysége félelemben és rettegésben tartja a cigány kisebbséget, és ezt az állapotot meg kell szüntetni.

Éppen ezért az összegyűjtött aláírásokat eljuttatják a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Etnikai Bizottságához, amely majd továbbítja azokat a település valamennyi önkormányzatához. Az akciójukkal arra kérik a megye önkormányzatait, a cigány kisebbségi önkormányzatokat, valamint a civil szervezeteket, hogy határolódjanak el a Magyar Gárdától, annak tevékenységétől, s ezt nyilvánítsák is ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását