2024. április 25. - Márk

Sikeres japán rakétaelhárítás

Egy japán hadihajóról indított elfogórakétával lelőttek egy ballisztikus rakétát 160 kilométer magasan a Csendes-óceán felett, ezzel sikeresen tesztelve kedden az amerikai építésű rakétavédelmi rendszert - jelentették be hétfőn. Japán az első ország az Eg
2007. december 18. kedd 12:18 - Hírextra
A Hawaii szigetéről indított közepes hatótávolságú rakétát három perccel kilövése után semmisítette meg a japán Kongo hadihajóról indított Standard Missile 3 (SM-3) rakéta. A célpontot a Csendes-óceán felett, 160 kilométer magasan találta el az amerikai építésű rakéta, miután sikeres észlelte és befogta az ellenséges gyakorlórakétát.

Nagyon jelentős pillanata ez a japán nemzetbiztonságnak - közölte a japán kormányszóvivő, hozzátéve, hogy folytatják a szükséges berendezések felszerelését, és a gyakorlatozást. Japán és az Egyesült Államok közös rakétavédelmi rendszert épít, ezzel védve a szigetországot az észak-koreai rakétáktól. A rakétavédelem azután kapott nagy figyelmet Japánban, hogy 1998-ban Phenjan átlőtt egy rakétát a szigetország felett.

A tervek szerint 2011-ig a japán hadiflotta négy hajóját szerelik fel az SM-3 rakétavédelmi rendszerrel.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását